Ventilation villa & småhus

Boka tjänst online!

Rengöring av
köksfläkt

Köksfläktens utloppskanal kallas för imkanal. I köksfläten och imkanalen fastnar det brandfarliga fettansamlingar som kräver regelbunden rengöring. Villaägaren själv ansvarar för denna rengöring, då köksflätar och imkanaler från villor och småhus inte längre omfattas av lagstadgad rensning. Med vår rengöring får du bekväm hjälp att förebygga brandrisk – samtidigt som du håller köket fräscht från dålig lukt, orsakat av gammalt fett i filtret

Rengöring av
ventilationssystem

Det är viktigt att underhålla sitt ventilationssystem eftersom det fastnar fett, damm och andra partiklar i fläktar och kanaler. Regelbunden rengöring är grunden till en god ventilation och kan förebygga många problem, så som:

  • Fuktskador i byggnaden till följd av dålig ventilation.
  • Försämrad inomhusmiljö på grund av smutsiga fläktar och igensatta ventilationskanaler
  • Förhöjda driftskostnader. Effektiviteten i systemet minskar när underhållet av fläktar och ventilationskanaler är eftersatt.

Mer om inomhus­miljö och hälsa

I vår faktabank kan du läsa mer om olika ventilationssystem, om inomhusmiljö och hälsa – och vad du själv kan göra för att sköta ett visst underhåll själv. Har du frågor, eller vill boka något av våra ventilationspaket – tveka inte att höra av dig till oss!

Till sidan ”Tips och råd”

KONTAKTA OSS!

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar mellan 08.00 och 11.00.

Ljusdal: Tel: 0651-109 84 Ånge: Tel: 0690-103 60 Bräcke: Tel: 0690-103 60
    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.