Om oss

Boka tjänst online!

Tillsammans – för säker eldning och en bättre inomhusmiljö!

JO Sotning är etablerat sedan 2005 och finns idag med kontor i Ljusdal och Ånge. Vårt team ombesörjer brandskyddskontroll och sotning på kommunernas uppdrag i Ljusdal, Ånge och Bräcke.

Utöver lagstadgad sotning och brandskyddskontroll utför vi ventilationsrengöring, OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll) samt olika typer av konsultbesiktningar. Bland våra uppdragsgivare finns såväl den enskilde fastighetsägaren, som de större bygg-, fastighets- och förvaltningsbolagen.

JO Sotning AB omsätter cirka 19 MSEK (2020) och sysselsätter cirka 25-talet medarbetare – från kundmottagare och
administratörer till skorstensfejare, besiktningsmän och tekniker. Alla medarbetare kan identifiera sig med ID 06.  Företaget är certifierat för de flesta förekommande arbetsmoment och uppfyller även de vanligaste kvalitetssäkringarna, genom FR2000.

Sedan 2018 ingår JO Sotning AB i SoVent Group. Det är den ledande aktören inom den svenska sotnings- och ventilationsbranschen, med verksamhet från Halland i söder till Västerbotten i norr. De 43 syskonföretagen i gruppen sysselsätter över 500 medarbetare. Företagen samverkar inom bland annat kompetensutveckling. Förutom den övergripande branschutbildningen vid sotarnas skola i Rosersberg har gruppen en egen skola, SoVent Academy i Märsta, med utbildningar inom ventilationsteknik.

Sedan våren 2021 har vi även anställt muraren Jens, som har över 30 års erfarenhet av muraryrket – både med nya och gamla murningstekniker. Jens arbetar med nedmontering, omsättning och uppmurning av nya och gamla kakelugnar. Även uppmurning och restaurering av nya och äldre bakugnar förekommer i relativt stor omfattning. Givetvis använder sig Jens av beprövade äldre murningstekniker och material.

Genom oss får kunden tillgång till ett opartiskt bollplank.

JO Sotnings roll är att kunna ha ett objektivt öga och vara en rådgivande partner för kunden. Oavsett vi pratar brandskydd eller ventilation, så är vår roll att kunna överblicka såväl funktion och nytta som ekonomi och hälsa.

Med rötterna i sotningen och dess månghundraåriga hantverk kompletteras idag traditionerna med helt nya, uppdaterade krav och förutsättningar. Vi följer noga den tekniska utvecklingen och uppdaterar både maskinpark och verktyg. Därtill är våra vidareutbildningar viktiga för att kontinuerligt öka kvalitet och kundnytta. Vi vill kunna erbjuda både bredd och spjutspets. Därför hittar du hos oss alla de förekommande roller som finns i branschen: sotare, brandskyddskontrollanter, tekniker och besiktningsmän.

KONTAKTA OSS!

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar mellan 08.00 och 11.00.

Ljusdal: Tel: 0651-109 84 Ånge: Tel: 0690-103 60 Bräcke: Tel: 0690-103 60
    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.